Coaching

Sta je op het punt een grote verandering door te zetten? Slaat stress of overspanning je het stuur uit handen? Heb je geen energie (meer) om iets te doen? Ben je uit het veld geslagen door een groot verlies?

Waarom willen we wel veranderen, maar doen we het niet?

Mensen zijn niet zozeer bang voor de verandering, maar bang voor het risico op verlies. Negatieve ervaringen en verlies, komen veel harder aan dan succes. Het oude vertrouwde patroon levert het bekende resultaat op. Dat is voor dat moment ‘goed zoals het is’ maar niet vanuit keuze maar vanuit angst. Om werkelijk de ultieme kracht in jezelf te kunnen ontdekken zijn daar niet alleen wilskracht en moed voor nodig, maar ook inzicht, acceptatie, uithoudingsvermogen en de kunst verstaan van het loslaten.Het verschil tussen overleven en leven is het vermogen het reservoir aan potentie te benutten. Dat vergt training. Het is dus niet alleen een kwestie van aanleg, maar ook wat je bereidt bent ervoor te doen, en dat is een keuze!

Wat heeft dit alles met het bedrijfsleven te maken?

Uiteindelijk bestaat ieder bedrijf of organisatie bij de gratie van mensen! Mensen met emoties, vastgeroeste patronen (95% van wat wij doen, doen we vanuit automatisme) en angsten. Maar ook vanuit talenten en potentieel, een bron van onuitputtelijke energie.

“Moed is doodsbang zijn en dan toch maar opzadelen” John Wayne

De coachingen van Kifungo kenmerken zich door

  • Het vertrouwen ontwikkelen in eigen kracht (empowerment).
  • Leren loslaten om je opnieuw te kunnen verbinden
  • Het doorleven van en in balans brengen van denken en voelen.
  • Vanuit eigen verantwoordelijkheid in actie komen.

Empowerment

Het resultaat bij de coaché is: Je hebt meer vertrouwen ontwikkeld in eigen kracht. Je bent je bewust van je keuzes in je leven en in je werk. Je bent in beweging.

Werkvorm “het paard als leermeester”

Bij coaching bied ik ook het werken met het paard aan als paardencoach. Ook werk ik samen met opleiders, trainers, adviseurs, HR professionals en coaches in deze dynamische vorm, waarbij paardencoaching geïntegreerd wordt in jouw eigen programma’s, leiderschapstrainingen of coachingtrajecten. Daarbij maak je gebruik van mij als paardencoach met je eigen groep.