Paardencoaching

Het werken met paarden brengt zonder woorden op gevoelsniveau inzicht en vol bewustzijn op het hier en nu. Zij spiegelen puur, zonder oordeel, in dienst van het geheel. Je ervaart in heel je wezen in het contact de zuiverheid. Dit maakt dat je er niet om heen kunt. Het is zoals het is; niet goed, niet fout, maar zo is het! Dit maakt fundamentele beweging/ontwikkeling mogelijk. Opvallend hierbij is dat je heel snel tot de essentie van de vraag komt.

Bekijk de paardencoaching website

Opleiding tot paardencoach

Paardencoaching of paarden spiegelen wordt steeds bekender in coachingland. Het werken met mensen te verbinden met het werken met deze grote “leermeesters” is een kunst en ook een ambacht. Iedere coach zal dit werk weer op zijn ‘eigen’ wijze doen, maar met een gedegen ondergrond kunnen we er gezamenlijk voor waken dat we voor mens en dier de kwaliteit weten te borgen.

In deze ervaringsgerichte opleiding ontwikkel jij je tot paardencoach. Met de opgedane kennis en kunde ben je dan in staat om een paardencoachsessie zelfstandig of met behulp van een ander te begeleiden.

Bekijk de Opleiding tot paardencoach website

Kifungo staat voor kwaliteit

In opdracht van de Stichting Aizoo (Animal Assisted Interventions in Onderzoek en Onderwijs) heeft Annet Geerling een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar het inzetten van paarden in therapie, coaching en training. Ze ondervroeg 179 bedrijfjes, waaronder Kifungo, die actief zijn op dit terrein. Een transparante infrastructuur ontbreekt, stelt Aizoo vast. Het onderzoek is een eerste stap te zetten naar het professionaliseren van dit werkveld.

https://www.levendehave.nl / Stichting Aizoo