Wat kenmerkt mij, en mijn manier van werken?

Praten over hoe ik werk is één ding. Wie anders dan de mensen die het hebben ervaren, kunnen dat het beste verwoorden.

Ad Claassen

Manager Achmea IT

“Wat in de gesprekken voor mij belangrijk was, is het gevoel dat je echt luistert, dat jij oprecht geïnteresseerd bent in mij. Doordat jij zo goed luistert voel jij meteen aan wat er bij mij speelt. (Hoe je dat doet snap ik nog steeds niet) Met een paar keren doorvragen laat je mijzelf dan ook weer meteen het antwoord geven op de vraag die ik zelf had. Ik ben in mijn leventje tot nu toe nog nooit iemand tegen gekomen die dit op dezelfde manier kan.”


Erik Stokkers

Erik Stokkers

Manager Achmea IT

“Toen ik in een zeer lichte midlifecrisis zat, een jaar of 4 geleden, hebben een tweetal cursussen/opleidingen/training mij enorm verder geholpen. In eerste instantie een training die elke leidinggevende binnen Achmea moest volgen. In deze training was het de bedoeling om op “hardhandige” wijze te proberen mensen te veranderen. Deze training sprak mij in het totaal niet aan en loste daarmee ook niets op in mijn crisis. Daarna heb ik de training “coachen op zelfsturing” door jou gedaan. Voor mij persoonlijk was de “veilige” omgeving die jij in die training creëerde, de sleutel naar mijn eigen succes. Daarmee bedoel ik te zeggen dat ik in die omgeving diep in mijzelf durfde te kijken, iets wat ik van huis uit niet heb meegekregen (iets met Tukkers en dat soort zaken).”


Esther van der Reest

Esther van der Reest

Manager Achmea IT

“De gesprekken met jou heb ik als bijzonder ervaren, omdat naast de klik die er is, je de coaching doet vanuit vrijheid, openheid, oprechtheid, eigen kracht en warmte. Je hebt me een spiegel voorgehouden, of eigenlijk zelf laten vasthouden, om voorzichtig, in eigen tempo naar de spiegel te kunnen kijken en samen met jou op onderzoek uit te gaan. Laagje voor laagje zonder daarbij de oude veilige jas weg te hoeven doen, maar toch in een nieuwe jas te kunnen groeien. Typisch Coby: Je openheid, warmte en betrokkenheid bij mij als coaché heb ik als bijzonder ervaren. Je bent écht geïnteresseerd in wat iemand beweegt.”


Freddy Holwerda

Freddy Holwerda

teammanager BI bij ING

“Using (Frisian) horse-assisted training, in a few sessions I gained insight in my personaI style of coping with change and how this impacts my team. The training was given in the context of the merger of ABN AMRO and Fortis organizations. I owe much to the warm and persistant style of coaching of Coby van Beets – van der Hoeff.”


Peter Mooij

Peter Mooij

Learn2interact

“Met Coby heb ik de afgelopen jaren heel wat trainingsuren gemaakt, en mijn ervaringen daarmee zijn in één woord samengevat: Kicken! Coby’s bijdrage aan deze succesvolle trainingen (Coachen op Zelfsturing, Inspiratiegroep):

 • Inspirerende ideeën
 • Enorme flair, gemak in het omgaan met de groep en de dynamiek in groepen
 • Vakkundig in het creëren van een leersfeer waarin deelnemers zich kunnen openen
 • Kundig, kunstig ´woordgever´ aan waar het over gaat in een training of een oefening
 • Liefdevolle aanwezigheid
 • Lolmaker en genieter

En ‘en passant’ nog coach, ondersteuner, spiegel voor mij als collega-trainer.”


Hylkje Scheffers-Folkertsma

Hylkje Scheffers-Folkertsma

Essense Training en Advies

“We hebben enkele (management-)teams begeleid en getraind en ik kan zeggen: het is een feest om met Coby samen te werken! In alle rust en met oprechte belangstelling gaat Coby in gesprek met haar opdrachtgevers en deelnemers. Mensen voelen zich vertrouwd en gaan “open”. Zonder omwegen weet Coby precies waar ze op door moet vragen en neemt mensen mee naar de plek waar de pijn zit. Wat er gebeurt is fascinerend. Ze weet iemands probleem in een breder perspectief te plaatsen, waardoor de deelnemer zelf (blijvende) oplossingen gaat zien.”


Rob van der Wel

Rob van der Wel

Bureau Centaur

“Vele malen hebben wij de juiste gesprekken gehad en heeft zij mij op het spoor van coaching gezet. De opleiding Coaching op Zelfsturing, met een afsluiting bij Stoeterij Groenestein, was geweldig. Maar voor mij ook een nieuwe start. De keren dat ik zelf de paardenbak betrad, om mijn familie opstelling te ondergaan, heeft emotioneel heel veel losgemaakt. Nu volg ik bij Coby de opleiding Paardencoaching. Door je juiste toonzetting heeft Coby mij altijd weten te inspireren, heeft zij mij geholpen en een warm gevoel gegeven over die dingen die echt belangrijk zijn in het leven.”


Anoniem

Enkele kenmerkende aspecten zijn in mijn ogen: (uiteraard te gebruiken, mits anoniem) Je hebt een vriendelijke, doch doordringende manier van spiegelen. Je neemt geen genoegen met een half antwoord, vraagt door en weet hierdoor op diepte te komen.

 • Je hebt me leren inzien dat wat ik voor mezelf als negatief had gekenmerkt juist zeer positief is door er op een heel andere manier naar te kijken.
 • Je doet de coachingsgesprekken vanuit een persoonlijke en intermenselijke belangstelling en niet vanuit een zakelijke uurtje/ factuurtje gedachte.
 • Je begrijpt echt wat er speelt en anders zorg je daar wel voor.
 • Je hebt een warm hart voor je vak en ontwikkelt jezelf voortdurend.
 • Je krijgt energie van onze gesprekken en dat straal je ook uit.

Esther Glasmeier

Esther Glasmeier

Inner Drive

“Wat ik echt kenmerkend vind aan jou, Coby, is jouw warmte,scherpzinnigheid, en op een luchtige manier (met een knipoog en een beetje plagen op zijn tijd) dat aan de orde stellen wat echt nodig is. Je weet als
geen ander te ondersteunen in het weer op een lijn krijgen van hart en hoofd, vooral daar waar ik het zelf helemaal niet meer zie. Dank zij jou durfde ik op het pad te stappen op weg naar mijn eigen kracht en passie. En eenmaal dit pad gevonden, ga ik er niet meer vanaf.”