Wat betekent Kifungo eingelijk?

Kifungo komt vanuit het Swahili, een Afrikaanse taal, het woord kent meerdere betekenissen: fysieke en intense kracht, Physical energy or intensity, maar ook knoop en raadsel.


Waarom Swahili vraag je je af?

Voor mij is er een diep gevoel van verbondenheid met dit continent en zijn bevolking, die voor mij staan voor trots en kracht vanuit de essentie. Hier ervaar ik keer op keer dat zelfs wanneer alles is weggevallen, vanuit de wil om te overleven er een enorme kracht, een bron van onuitputtelijke energie, vrijkomt.

Energetisch werken

Het interesseert me bovendien bovenmatig hoe Afrikaanse sjamanen (zo ook de indianen en oosterse genezers) werken met energieën vanuit de krachtige verbinding met het ‘aardse’ en het ‘spirituele’. Het voelt als een diep weten, zonder dat ik het allemaal kan verklaren, dat ik in staat gesteld wordt mijn werk te doen vanuit die zelfde verbinding. Ik noem dat energetisch werken.

Zelfsturing

Kifungo maakt mensen bewust van hun innerlijke kracht van waaruit zij oneindig energie kunnen putten. Kifungo ondersteunt, activeert ze in hun leerproces vanuit zelfsturing, zodat zij vanuit eigen verantwoordelijkheid een ontwikkelingsstap zetten en anderen inspireren hetzelfde te doen. Het bundelen van deze verschillende krachten zal leiden tot een energieke “samen” werking. Hiermee kunnen mens, team en organisatie in de kwaliteit van leven en werken betere resultaten behalen.