De kunst van zelfsturend leren

In jarenlange samenwerking met Dick en Maria Ratering heb ik het leren vanuit zelfsturing omarmd. Het door hen ontwikkelde leermodel gebruik ik in mijn werk. Dit is het leren van ervaringen in werk en leven, vanuit wederzijdse kwetsbaarheid, zowel coaché als coach, vanuit eigen verantwoordelijkheid.

Emotioneel lichaamswerk

Bij Instituut “Venwoude” ben ik mijn diepgewortelde trauma te ‘lijf’ gegaan. Hier heb ik ontdekt dat de kracht van voelen voorbij het denken een hele klus is, maar zo de moeite waard. Het bracht mij bij “te voelen met mijn hoofd en te denken met mijn hart”.

Systemisch werken

Na opleidingen bij instituut Phoenix, naar het werk van Bert Hellinger, kan ik met het werken, vanuit mijn intuïtie, gevoelsniveau, energetisch, mensen therapeutisch begeleiden.

Systemische paardencoaching

Met de opleiding bij bureau Wind ontstaat voor mij een perfecte samenkomst van mijn energetische manier van werken en de liefdevolle samenwerking met paarden. Paarden zijn voor mij de “meesters” in het ‘waar’ nemen vanuit het stille midden / systemisch werken.

Inspirators

Het gedachtegoed van deze opleiders is net als dat van mij gevoed door meesters en professionals, als C.G. Jung, Paulo Freire, Peter Senge, Peter Block, Robert E. Quinn, Elisabeth Kübler-Ross, Daniel D. Ofman, Eckhart Tolle, Osho, Ted Wilson, Bert Hellinger, Chris Irwin, Monty Roberts, Linda Kohanov.