Systemisch/Sjamanistisch Werken met Paarden start feb 2021

Informatiebijeenkomst Systemisch/Sjamanistisch Werken met Paarden (SWP)

We gaan weer van start met een nieuwe SWP+ B opleiding. Bij deelname van 8 personen (max. 12)  is op 12 februari de aftrap van de basisblokken. Mensen die al de basis hebben krijgen hier vrijstelling voor en starten in deze opleiding op 19 mei. De opleiding sluit af op 5 februari 2022. 

Deze ervaringsgerichte opleiding zet je aan tot het gebruik maken van je intuïtie. En het inzetten van  je lijf als instrument in het wetend veld. Je leert om te gaan met de energie van de paarden en weet te hebben van het moment van heling van de paarden. Meer informatie staat op www.paardencoachingopleiding.nl

Op vrijdag 29 januari 2021 is een informatiebijeenkomst. Hier kun je kennismaken met de plek, de paarden, het lesmateriaal, de opleiders en de mede-geïnteresseerden. Meld je vrijblijvend aan via www.agenda.kifungo.nl Je bent van harte welkom. 

Weer twee groepen leerlingen in 2019 gecertificeerd begeleider Systemisch/Sjamanistisch Werken met Paarden (SWP)

Zo dankbaar dat het afgelopen jaar weer twee groepen leerlingen gecertificeerd begeleider Systemisch Sjamanistisch Werken met Paarden (SWP) zijn geworden. Dat maar veel mensen dit ambacht gaan uitoefenen, zodat meer mensen op een diepe laag geraakt en geheeld gaan worden door de paarden.

En naast de begeleiders Coby van der Hoeff en Eva van Haasteren is Nita Wink ook opleider voor deze opleiding geworden. Zij zal dit jaar haar entree maken als opleider in een van de groepen.

 

Februari start van Systemisch/Sjamanistisch Werken met Paarden

Ben jij klaar voor een specialisatie in je begeleiding met paarden?

In 2019 hebben twee groepen leerlingen het certificaat voor Systemisch/sjamanistisch begeleiden met paarden in ontvangst genomen. Dit nieuwe jaar starten we in februari weer met een verdieping/vervolgopleiding Systemisch/Sjamanistisch werken met Paarden.

Deze opleiding zet je aan tot het gebruik maken van je intuïtie, en je lijf als instrument in te zetten in het wetend veld, om te gaan met de energie van de paarden en weet te hebben van het moment van heling van de paarden.

Zie voor uitgebreide informatie op paardencoachingopleiding.nl. Heb je vragen? Bel of mail me. En natuurlijk kun je ook langs komen op een bijeenkomst van 17 januari 2020. Om 14 uur ontvangst en om 16.30 uur afsluiting. Hier kun je kennismaken met de plek, de paarden, het lesmateriaal, de opleider en de geïnteresseerden/mede-leerlingen. Op kifungo.nl agenda kun je je aanmelden voor een bijeenkomst.

Het programma is rijk aan ervaringsleren. Diverse gastcolleges met gastdocenten die gespecialiseerd zijn en jarenlange ervaring hebben op hun vakgebied: in het lezen en duiden van het lijf (Marian Hoek van Linqing), het communiceren met paarden (Marieke van Soest), leer over de systemische wetmatigheden en interventies (Henk Wolters), Sjamanistisch werken met oeroude natuurwetten, het medicijnwiel, ceremonie, overgang van het familiesysteem naar het grote systeem, de rol van het paard/de paarden daarin en hoe als begeleider mee te bewegen onder leiding van Sven Goedbloed, Sara Hermanides en Coby van der Hoeff.

 

Jouw levensreis met de paarden

Coby van der Hoeff van het bedrijf ‘Kifungo Opleidingen’ en Marjolijn van Dieren, van het bedrijf ‘Van Dieren Coaching’ hebben hun krachten gebundeld en een geheel nieuw programma vormgegeven:

Energetisch en Sjamanistisch coachen met paarden.

Omdat we ervan uit gaan dat alles energie is en met elkaar verbonden is, betekent dat we kunnen werken op een ander bewust-zijn niveau.

We vragen aan jou om je eigen wijsheid mee te nemen en de ervaring van het pad wat je gelopen hebt. Je hebt affiniteit met energetisch en/ of sjamanistisch werken. Het kan zijn dat je al mensen coacht met paarden, maar dat is geen pré. Verder voel je een diepe verbondenheid met dieren.

De vurige wens van Coby en Marjolijn is om samen met de paarden hun kennis en kunde te delen, zodat jij hier ook mee kan werken.

Voor alle informatie zie bijgaande brochure:

Brochure

 

Informatie bijeenkomst: 14 augustus 19:30 uur – 22:00 uur en 22 augustus 19:30-22:00 uur. Meld je voor deze bijeenkomst aan op de agenda van www.kifungo.nl.

 

Trauma sensitief worden met de kracht van de kudde

Komend jaar meer weten over de kracht van paarden bij trauma-sensitief werken? 
Deze driedaagse module voor coaches en therapeuten is een verdieping op werken met mensen en paarden.

Een unieke combinatie van expertise op het gebied van trauma sensitief werken heeft de krachten gebundeld. Coby van der Hoeff (Kifungo), Annelies Drost (Kifungo), Anne van den Ouwelant (Trauma Company en Anne/s Art Therapy & Trauma Support), Marian Hoek (Linqing Body en Mind) en Marjolijn van Dieren (van Dieren coaching)

Er is in deze module plek voor maximaal 12 deelnemers dus vol is vol.

April start opleiding Systemisch/sjamanistisch Werken met Paarden

Ben jij toe aan een verdieping op je begeleiding met paarden?

In deze opleiding staat het gebruik maken van je intuïtie, en je lijf als instrument inzetten in het wetend veld, omgaan met de energie van de paarden en weet hebben van het moment van heling van de paarden centraal. 

Zie voor uitgebreide informatie op paardencoachingopleiding.nl. Heb je vragen? Bel of mail me. En natuurlijk kun je ook langs komen op een bijeenkomst van 14 februari en/of 2 maart. Om 10 uur ontvangst en om 12.30 uur afsluiting. Hier kun je kennismaken met de plek, de paarden, het lesmateriaal, de opleiders en de geïnteresseerden/mede-leerlingen. Op kifungo.nl agenda kun je je aanmelden voor een bijeenkomst.

Het programma is rijk aan ervaringsleren. Diverse gastcolleges met gastdocenten die gespecialiseerd zijn en jarenlange ervaring hebben in hun vakgebied: in het lezen en duiden van het lijf (Marian Hoek van Linqing), het communiceren met paarden (Nanda van Gestel schrijfster en reader), leer over de systemische wetmatigheden en interventies (Henk Wolters), Sjamanistisch werken met oeroude natuurwetten, het medicijnwiel, ceremonie, overgang van het familiesysteem naar het grote systeem, de rol van het paard/de paarden daarin en hoe als begeleider mee te bewegen onder leiding van Sven Goedbloed, Sara Hermanides en Coby van der Hoeff.

Verdiepingsdag Systemisch Werken / Ervaar de kracht van het fenomenologisch werken in het wetend veld

 

Wil je graag je kennis en kunde verder uitbouwen? Kom naar deze verdiepingsdag systemisch werken

Kifungo Opleidingen organiseert in samenwerking met en onder leiding van Henk Wolters van Freiberg Coaching deze verdiepingsdag systemisch werken. Deze dag is in eerste instantie bedoeld voor (ex)cursisten van Kifungo opleidingen. We stellen hem ook graag open voor begeleiders die elders hun kennis en kunde hebben opgedaan met of zonder paarden.

Continue reading

PaardenCoaching Opleiding Systemisch/Sjamanistisch Werk

Ben jij op zoek naar een vervolg/verdiepingsopleiding in het begeleiden van mensen met paarden?

Je beschikt over de basisprincipes van het begeleiden met paarden? Je hebt ervaring in het werken in de driehoek van coachee, paard(en) en coach? Je hebt weet van de systemische wetmatigheden? Je bent op zoek naar de verdiepende laag die gaat over het ervaren van de invloed van je eigen natuur en die van de wereld van de dieren, de mensen en de planten?

Op de bijeenkomst van 17 oktober hebben 6 geïnteresseerden al kennis gemaakt met de plek, de opleiders, de paarden en het lesmateriaal. Er was ruimte voor vragen en ook ervaren waar deze vervolgopleiding over gaat. Bij minimaal 8 cursisten gaat de opleiding 20 oktober van start.

Heb jij interesse en vragen? Laat het ons weten. Eva en ik staan klaar om je alles over deze opleiding te vertellen. Een rijk programma met veel ervaringsleren, Diverse gastcolleges met gastdocenten die gespecialiseerd zijn en jarenlange ervaring hebben in hun vakgebied: in het lezen en duiden van het lijf (Marian Hoek van Linqing), het communiceren met paarden (Nanda van Gestel schrijfster en reader), leer over de systemische wetmatigheden en interventies (Henk Wolters), Sjamanistisch werken met oeroude natuurwetten, het medicijnwiel, ceremonie, overgang van het familiesysteem naar het grote systeem, de rol van het paard/de paarden daarin en hoe als begeleider mee te bewegen onder leiding van Sven Goedbloed, Sara Hermanides en Coby van der Hoeff.

img_2700dsc_0541img_1975IMG_2575IMG_1979IMG_2029

Kom op 17 september 2016 op de Kennismakingsbijeenkomsten Basisopl. en Vervolgopl. tot Systemisch Paardencoach

In deze kennismakingsbijeenkomsten krijg je de gelegenheid om informatie tot je te nemen, je vragen te stellen en je medestudenten te ontmoeten. Deze bijeenkomsten zijn vrijblijvend. We starten om 10 uur  tot 13 uur met de vervolgopleiding Systemisch/Sjamanistisch Werken met Paarden SWP en om 13 uur tot 15 uur start er een bijeenkomst voor de Basis Opleiding tot Paardencoach BOP.

Voel je uitgenodigd om te komen! Laat je ons wel even weten dat je komt? Meld je aan op de website. Kijk voor inhoudelijke informatie over de verschillende Opleidingen tot Basis Paardencoach en Vervolg  Systemisch/Sjamanistisch Werken met Paarden op de website. 

Een coach met vier benen – bachelorscriptie

Deze scriptie wil ik zo vlak voor het congres mensen niet onthouden. Naast het verhaal van mensen met hun ervaringen is het ook belangrijk dat er vanuit studie naar gekeken wordt.

Boer, L. (2015). Een coach met vier benen: De invloed van systemisch werken met paarden op de geluksbeleving van coachees. (Bachelorscriptie). Toegepaste Psychologie, Fontys Hogeschool, Eindhoven.

Loes heeft haar afstuderen op de Renske Hoeve vormgegeven in de scriptie: Boer, L. (2015). Een coach met vier benen. (Bachelorscriptie). Toegepaste Psychologie.