Aanbod programma’s najaar 2023/voorjaar 2024

Wij zijn weer terug van vakantie en bieden hieronder vol trots de volgende programma’s aan. En voor wie meer wil weten en ervaren hebben wij de komende tijd verschillende kennismakings-/informatie-bijeenkomsten.

Teamcoach met paarden – start 31 augustus 2023 – informatiebijeenkomst 25 augustus 2023

Begeleider vanuit Essentie & Hart – start 8 september 2023 – informatiebijeenkomst 30 augustus 2023

Jouw Levensreis met de paarden – start 12 oktober 2023 – informatiebijeenkomst 21 september 2023

Sjamanistisch/Systemisch Werken met Paarden – start 20 maart 2024 – informatiebijeenkomst 11 oktober 2023

Graag zien we je op een of meerdere bijeenkomsten om je vrijblijvend te oriënteren, te laten informeren en te ervaren bij de paarden.
aanbod programma’s najaar 2023/voorjaar 2024

Kifungo Opleidingen / School voor Levende Wijsheid ontwikkelingen

Hierbij kondigen wij met veel enthousiasme de nieuwe samenstelling van ons opleiders-team aan.
Dit betekent voor de leergang: Begeleiden vanuit Systemisch en Sjamanistisch perspectief met paarden en andere dieren / SWP een verschuiving. Graag informeren wij je hier verder over.

Eva van Haasteren stopt met de SWP opleiding om na vele jaren in ons team te hebben gewerkt aan de ontwikkeling van deze mooie opleiding nu meer tijd vrij te maken voor haar uitdaging in haar eigen onderneming. De huidige groep (SWP9) blijft zij samen met mij begeleiden tot en met het moment van afronden van de meesterproeven. Zij is niet vervangbaar in haar eigen stijl en bevlogenheid. Heel veel dank en het ga je goed Eva. De gastdocenten, Frank Nijkamp en Marieke van Soest, blijven in de SWP hun specifieke kennis en kunde ter aanvulling en verdieping met ons delen.

“Toen Coby, op aanwijzen van Folkert, mij vroeg om als opleider te starten heb ik deze kans meteen met beide handen aangepakt. In het begin een proces van hoe met groepsdynamiek om te gaan en in mijn eigen plek te blijven. Later werd dat mezelf neerzetten vanuit rust en op mijn eigen manier mijn kennis en kunde aan de studenten doorgeven. Ik heb van elke groep geleerd en met iedere deelnemer echt verbonden en contact gemaakt. En wat heb ik daarvan genoten! Dank jullie wel voor deze mooie ontmoetingen.
 
En nu is het moment daar en sla ik mijn vleugels uit. Ik ga verder vanuit het volle vertrouwen in mezelf, mijn praktijk en de mensen die naar mij toe komen. Lieve Coby, ik ben je diep dankbaar voor de reis die we samen hebben gemaakt. Voor het delen van je kennis op gebied van het systemisch werk met de paarden, waar je echt meesterlijk in bent. Maar bovenal voor het samen ontdekken hoe dat is ‘samen en alleen’, het spelen in de dynamiek van ‘de grote en de kleine’ en dansen in ‘bedding geven en bedding krijgen’. Het voelt hartverwarmend dat je me in liefde mijn verdere eigen weg laat gaan.” 
 
Heel veel liefs, Eva

De SWP zal dus een nieuwe samenstelling krijgen dit jaar. Naast mij, Coby, vind je Marjolijn van Dieren en Mira Opdam als vervangende opleiders. Zij zijn niet nieuw in het opleiders-team, omdat wij in andere programma’s al samenwerken. Zij zien er naar uit om de opleiders rol ook in de SWP met hun specifieke kennis en kunde ter verdieping in de opleiding in te brengen. Een verdere ontwikkeling die de naam van de School voor Levende Wijsheid recht aan doet. Hieronder stellen zij zich aan je voor.

“Mijn naam is Marjolijn van Dieren en ik ben woonachtig in Veessen. Samen met mijn man, kinderen en onze dieren wonen we op een fijne plek in de natuur. Vanaf kinds af aan ben ik bij en tussen de paarden te vinden. Op verschillende lagen heb ik samen met ze mogen werken. Tijdens het begeleiden met de paarden blijf ik me elke dag weer verwonderen. Met name de magie die iedere keer ontstaat als er mensen in de kudde komen en het veld, waar alle antwoorden te vinden zijn, wordt geopend.

In 2014 had ik de eerste ontmoeting met Coby en haar kudde paarden. Ik was direct ‘aan’geraakt en wist dat dit mijn levenspad zou zijn. Door het paard Gerarda van Coby werd er letterlijk een nieuwe dimensie in mij geopend. Ik heb een vol ‘ja’ tegen mezelf gezegd en ben de SWP gaan volgen bij Coby. Vanaf het eerste moment kreeg ik klanten, is mijn plek ontstaan en zijn de paarden naar me toe gekomen.

Na vijf jaar zelfstandig gewerkt te hebben, zijn Coby en ik gestart met onze samenwerking met het programma “Jouw Levensreis met de paarden.” Hier hebben onze paarden Jasper en Gerarda zeker een rol in gespeeld.

Dan is nu het moment om onze krachten samen te bundelen om de SWP verder uit te dragen. Zodat we de paarden een stem mogen geven en de deelnemers mogen leren om vanuit hun eigenheid in het veld te staan. Vanuit deze kracht kunnen er nog meer mensen en kinderen helen.

Voor mij is deze opleiding levens veranderend geweest en van grote invloed hoe ik mijn leven invul. Hier ben ik Coby en haar kudde dankbaar voor.”

Marjolijn van Dieren.

“Mijn naam is Mira Opdam, geboren en getogen in Twente als enige dochter van een Twentse vader en een Indische moeder. Ik heb me als kind al, zoals ik nu weet, op zielsniveau, verbonden gevoeld met mens en dier. Mijn fascinatie was én is dat ik altijd wil weten en voelen wat er schuilgaat achter het masker van uiterlijk gedrag. In mijn hele professionele carrière heeft de ontwikkeling van mensen centraal gestaan. De wens om mensen echt in hun kracht te zetten, vanuit wie ze werkelijk zijn, heeft mij lange tijd in het bedrijfsleven gehouden. Na twintig jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven besloot ik in 2011 mijn werk als coach/begeleider voort te zetten in zelfstandige vorm. De afgelopen 12 jaar heb ik, naast mijn werk, verschillende coachingsopleidingen afgerond. Vanuit daar bleef de wens bestaan om meer ervaringsgericht, intuïtief en energetisch te werken. Vanuit deze wens ben ik een aantal jaren geleden bij Kifungo, Coby en de SWP terecht gekomen.

Deze opleiding, de paarden en Coby hebben een laag in mij geopend die ik niet begreep, maar meteen voelbaar was vanaf dag 1. Deze opleiding heeft mijn pad opnieuw diep verbonden met dat van de paarden. Mijn missie is om mensen te laten ervaren hoe het is om een levenspad te gaan waar het hart opengaat en het hoofd het niet hoeft te weten. Daarmee openen ze de poort naar volledige potentie. Ik kan me inmiddels niet meer anders voorstellen dan dit samen te mogen doen met mijn eigen paarden. Het werken met de paarden blijft voor mij telkens weer magisch. Samen met hen bewegen op een laag waar werkelijke transformatie plaatsvindt.
In een aantal groepstrajecten werk ik al geruime tijd met veel liefde samen met Coby. Ook hebben we afgelopen jaar besloten samen een programma ‘Teamcoach met paarden’ te starten. Een uniek programma dat volop in ontwikkeling is.

Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging: samen de SWP volop voortzetten. Coby noemt het werken met de paarden al jaren de School voor levende wijsheid. Prachtig woorden die alles omvatten. In mijn toekomstige rol als opleider wil ik niets liever dan zoveel mogelijk deze levende wijsheid, van paarden en mensen, nog verder in ontwikkeling brengen. Zo wil ik de paarden steeds meer de plek geven in de wereld die ze verdienen: als helers van de ziel. Dit is een samenwerking waar ik ongelooflijk veel zin in heb en heel dankbaar voor ben!”

Mira Opdam

We zijn gestart met de Opleidingen met paarden

In september zijn we van start gegaan met de 9e leergang SWP – Systemisch/sjamanistisch begeleiden met paarden.
En in oktober is de 3e leergang “Jouw levensreis met de paarden” gestart.

Twee groepen met enthousiaste toegewijde deelnemers die zich verdiepen in magische werk met hulp van de paarden.

De groep dames in de SWP zijn de eerste drie dagen met een volle JA los gegaan om dit ambacht te leren. Zij zijn allereerst dapper hun eigen proces in gestapt. Dit om als begeleider energetisch volgzaam aan de wijsheid van de paarden te kunnen bewegen in het veld van de coachee. Het programma is zo samengesteld dat jij langs de theorie ervaringsgericht feeling krijgt met de energie van de paarden, je coachee en je zelf.

De eerste dag voor de groep die gestart is met het programma “Jouw levensreis met de paarden” stond in het teken van kennismaken. Hoe werkt energie? En ontmoet je eigen verleden-heden-toekomst. Met het ervaren van de eigen energie en die van de ander in de ontmoeting met en zonder paarden. De paarden koppelden de reisgenoten. Met verschillende oefeningen openen we het bewustzijn op je eigen talent en eigen natuur om te komen tot verdieping in je werk en leven.

In januari 2023 starten we met het programma “Teamcoach met paarden”. Dit programma bestaat uit twee delen. Het eerste deel kent twee workshop-dagen. De mogelijkheid bestaat om vervolgens het tweede deel “Intensive” te volgen van vier dagen.

In maart 2023 start een derde leergang Trauma & Paard. Trauma ondersteuning met hulp van paarden. Meer weten over en ervaren wat de werking is van paarden bij trauma? Deze driedaagse module voor professionals is een verdieping op werken met kinderen, jongeren en volwassenen en paarden.

Nieuwsgierig of een van deze verdiepingsopleidingen met paarden iets voor jou is?

Op 17 november en 19 december en 3 februari hebben we vrijblijvende kennismakingsbijeenkomsten voor de SWP10. Je kunt je hier vrijblijvend voor aanmelden via de agenda
De nieuwe leergang start op 15 maart 2023.
paardencoachingopleiding SWP

Op 30 november is een kennismakingsbijeenkomst voor “Jouw levensreis met de paarden”. Je kunt je hier vrijblijvend voor aanmelden via de agenda
De volgende leergang begint op 6 april 2023.
Jouw levensreis met de paarden

Op 14 december staat een kennismakingsbijeenkomst gepland voor “Teamcoach met paarden” Je kunt je hier vrijblijvend voor aanmelden via de agenda
De leergang start in januari 2023
Teamcoach met paarden

Heb je nog vragen? Kom op de lijn. Wij zijn graag bereid het een en ander toe te lichten!

Het opleidersteam van Kifungo opleidingen.

Start Kifungo Opleidingen in september 2022

Nu nog volop zomer en tijd voor vakantie en rust. En dus ruimte om je te verdiepen in wat te doen het komende najaar aan je ontwikkeling op het gebied van je vak en passie! ‘Werken/begeleiden met paarden.’

In september start Kifungo Opleidingen weer met de volgende opleidingen.
SWP, Jouw levensreis met de paarden en Teamcoaching met paarden. Trauma & Paard staat op de voorlopige planning in oktober.

Kifungo Opleidingen

Heb je belangstelling of ken je iemand die dat heeft? Graag ontmoeten we je op een van onze informatie bijeenkomsten in augustus.

Het Opleidingsteam,
Coby, Eva, Marjolijn, Mira en Annelies

Impressie Paardencoach Congres 2022

Gisteren was het dan zover. 2 juli in Merksplas vond het paardencoachcongres plaats. Het Kifungo Opleidingen team was dankbaar daar aan mee te werken. Deels door mede sponsor te zijn en deels door met onze stand vol informatiemateriaal en een workshop de kracht en wijsheid van paarden onder de aandacht te brengen. Erg dankbaar ook dat de pony’s, Hannes en Espin van Groots & Puur hun medewerking wilden verlenen in onze workshop.

https://www.youtube.com/watch?v=KkV4h9COedwImpressie van Kifungo paardencoachcongres

De vernieuwde Kifungo Opleidingen site is online

Na 12,5 jaar is het tijd voor een update van de Opleidingen site. Trots en heel blij ben ik op het resultaat. We hebben vier prachtige opleidingen die in het najaar van start gaan. In brochures zijn ze beschreven en prachtig geïllustreerd met actuele foto’s van de paarden en opleiders. Wij zijn op 2 juli op het Paardencoachcongres 2022 in Merksplas Belgie om informatie te delen.

paardencoachingopleiding.nl

Paardencoachcongres 2022: “Beter met paarden”

Kans op een toegangsbewijs voor het Congres: “Beter met paarden”!

Op 2 juli is er weer een paardencoachcongres in Merksplas (Belgie, net over de grens bij Baarle Nassau). De kaarten zijn zo goed als uitverkocht. Als mede hoofdsponsor van dit congres mag Kifungo 2 kaartjes verloten. Daarvoor kun jij of iemand die jij kent in aanmerking komen.

Heb je belangstelling of ken je iemand die dat heeft? Deel dit bericht, op social media tag vier personen, like het bericht en meld je aan onder het bericht. Vertel ons waarom jij zou willen deelnemen.

De trekking vindt 27 juni plaats.

Wie weet tot ziens op 2 juli waar je ons team van Kifungo Opleidingen in een workshop en/of bij onze stand tegenkomt. Bij de stand hebben wij ludieke acties om je in aanraking te brengen met het prachtige ambacht Systemisch/sjamanistisch begeleiden met paarden. Je vindt hier ook ons informatiemateriaal over ons opleidingsaanbod.

Systemisch/Sjamanistisch Werken met Paarden start feb 2021

Informatiebijeenkomst Systemisch/Sjamanistisch Werken met Paarden (SWP)

We gaan weer van start met een nieuwe SWP+ B opleiding. Bij deelname van 8 personen (max. 12)  is op 12 februari de aftrap van de basisblokken. Mensen die al de basis hebben krijgen hier vrijstelling voor en starten in deze opleiding op 19 mei. De opleiding sluit af op 5 februari 2022. 

Deze ervaringsgerichte opleiding zet je aan tot het gebruik maken van je intuïtie. En het inzetten van  je lijf als instrument in het wetend veld. Je leert om te gaan met de energie van de paarden en weet te hebben van het moment van heling van de paarden. Meer informatie staat op www.paardencoachingopleiding.nl

Op vrijdag 29 januari 2021 is een informatiebijeenkomst. Hier kun je kennismaken met de plek, de paarden, het lesmateriaal, de opleiders en de mede-geïnteresseerden. Meld je vrijblijvend aan via www.agenda.kifungo.nl Je bent van harte welkom. 

Weer twee groepen leerlingen in 2019 gecertificeerd begeleider Systemisch/Sjamanistisch Werken met Paarden (SWP)

Zo dankbaar dat het afgelopen jaar weer twee groepen leerlingen gecertificeerd begeleider Systemisch Sjamanistisch Werken met Paarden (SWP) zijn geworden. Dat maar veel mensen dit ambacht gaan uitoefenen, zodat meer mensen op een diepe laag geraakt en geheeld gaan worden door de paarden.

En naast de begeleiders Coby van der Hoeff en Eva van Haasteren is Nita Wink ook opleider voor deze opleiding geworden. Zij zal dit jaar haar entree maken als opleider in een van de groepen.