Persoonlijke Coaching

Veranderingen in leef- en werkomgeving vraagt van mensen om in beweging te komen. Om het “aan te gaan” door verantwoordelijkheid te nemen, moed te tonen en los te laten. Dat is een hele (zware) klus. En zonder spiegel blijf je steken, raak je verstrikt, heb je het niet meer op een rijtje. Daar ervaar je dat denken en voelen uit balans zijn.Van mij mag je verwachten dat ik je met een positieve intentie zonder oordeel een spiegel voor zal houden. Ik maak het niet mooier of leuker, maar ik geef je terug zoals je het laat zien. Van daar uit onderzoek je vanuit verschillende perspectieven hoe jij je eigen ontwikkelingsstappen zet.

Doelstelling

In de coaching wordt jij je bewust van je persoonlijke ontwikkelvraagstukken en maak je stappen in je persoonlijke ontwikkeling op het gebied van gedrags-, advies- en communicatievaardigheden. Je maakt daadwerkelijk keuzes om in verbinding met hart en hoofd (voelen en denken) een nieuw toekomstperspectief te kunnen gaan volgen.

Intake

Een eerste indruk is snel gemaakt. In ons eerste gesprek “weten” (buikgevoel) we al snel of er een click is of niet. Daarna zet ik je vanuit mijn oprechte betrokkenheid aan “de vraag achter de vraag” te onderzoeken.

Aanpak

Ik ontmoet jou graag met je vraagstukken in werk en leven. Mijn uitgangspunt is; “Ieder mens is waardevol”. Mijn passie is om mensen uit te nodigen in beweging te komen en mensen bij hun kracht te brengen. Vanuit vertrouwen en een veilige basis er niet alleen over praten, maar ook doen!

In een traject zullen we deze ontwikkelvraag gaan onderzoeken aan de hand van het zelfsturend leren model. Met onze gesprekken wordt voor jou scherp waarom je de dingen doet zoals je ze doet en met welk dilemma je daarin te maken krijgt. Je ontwikkelde patronen worden zichtbaar en je ervaart hoe je je ontwikkeling zelf ter hand kan nemen.

Coachingsessies

Ik stel veelal voor om een drietal gesprekken van ± 1,5 uur te hebben, startend op korte termijn na de intake, en steeds volgend op elkaar met drie tot vier weken tussentijd. Aan het eind van de derde sessie evalueren we of je jouw gewenste ontwikkeling voldoende stevig hebt ingezet en voldoende kracht ervaart om het traject voort te zetten met langere tussenpozen, zes tot acht weken tussen de sessies. Deze tweede fase kan veelal na vier tot zes sessies afgesloten worden. Daarna volgt de eindevaluatie om dit traject af te ronden.

Werken vanuit verschillende vormen van coachen

In mijn sessies maak ik gebruik van verschillende vormen van coaching. Dit is afhankelijk van jou als persoon en van jouw vraagstuk. In gezamenlijk overleg zoeken we naar de vorm die voor jou effectief is.

Coaching wereldwijd

Ik draag de ontwikkeling van innerlijk leiderschap met mijn bijdrage een warm hart toe. Niet alleen in Nederland, maar ook door als wereldcoach (www.wereldcoach.com) projecten te ondersteunen. Ieder coachtraject dat ik in Nederland start en daarvoor een bedrag van € 50,00 afdraag, levert een coachtraject op voor een vrouw in India om zichzelf te ontwikkelen op bestuurlijk niveau. Een coachtraject hier betekent dus een coachtraject daar.