Sophie plotseling overleden

Nog maar een dikke maand geleden is haar moeder Renske ingeslapen. En nu moesten we maandag 26 augustus 2013 ook afscheid nemen van Sophie. Nog maar 8 jaar oud en nog maar twee en halve maand moeder van Roos. Het is hartverscheurend om mee te maken dat zij door een fatale darmkanteling niet meer te redden was op de paardenkliniek en daar moest overlijden. Zo in schril contrast met het eervolle overlijden van haar moeder. Heeft zij in alle kilte en troosteloze omgeving zich moeten overgeven. Intens dankbaar ben ik dat Gerarda, haar liefdevolle verzorgster op de stoeterij, en ik haar laatste momenten mochten delen. Ze is niet alleen gegaan. Nog nauwelijks te bevatten en intens verdrietig…. Wat doet liefde pijn.

Sophie heeft vele harten in de coachingen verwarmd met haar tomeloze liefdeskracht. En niet in de laatste plaats mijn hart. Een aanhankelijker zachtaardiger paard kan je je niet bedenken. Wanneer ze dan haar hoofd op je schouder legde, kon je alles even loslaten in het moment. Zij heeft me menigmaal gedragen en me veel geleerd over stilstaan bij ‘goed voor jezelf zorgen’. Zo toch ook veel in de schaduw van haar moeder, had zij echt haar eigen plek.

Kleine Roos zal nu zonder haar moeder verder moeten. Gelukkig heeft ze gezelschap van een twee maanden ouder veulen Quincy. Zij staat niet alleen. En samen met haar half zus Gerarda, de driejarige dochter van Sophie, zijn zij nu voor mij de laatste en eerste in de familielijn.

18 Reacties

 1. Madeleine on said:

  Hej lieve Coby, veel te snel, veel te jong, veel te vlug na Renske. Ik wens je heeeeeel veel sterkte om het verlies van Sophie een eigen plek te geven. Denk aan je en heel veel liefs xxxxx Madeleine

 2. Marian Noorderwerf on said:

  Ach Coby, wat een verlies. Moeder en dochter bij elkaar, zoals jij nu de zussen nog kunt knuffelen. Veel sterkte!
  Liefs, Marian

 3. Margareth on said:

  Lieve Coby, wat intens verdrietig is dit. Ik wens je kracht en sterkte toe.

  Lieve groet, Margareth

 4. Lieve Coby,

  Woorden schieten tekort, letterlijk.

  Veel sterkte en kracht gewenst.

  Liefs
  Inge

 5. marriet van osch on said:

  Lieve Coby,
  Wat een verdrietig bericht. Aan mij komt meteen moeder Renske voorbij. Zij is voor altijd in mijn leven.
  Fragment uit mijn dagboek waarin ik elke dag schrijf waar ik dankbaar voor ben:
  20-4-2012.
  Ik ben dankbaar en onder de indruk. Renske toont mij de weg naar verbinding. Rust – stilte – kijken – samen bewegen – partneren…… Zo bijzonder!
  En heel vaak loopt Renske met mij mee. Vanmiddag ook, als ik een acquisitiegesprek heb.

  Het lijkt me zo troostrijk te weten dat Renske en Sophie op een andere wijze bij zoveel mensen, zullen voortleven…..
  En daar wil ik jouw ook voor bedanken!

  Veel kracht
  En liefs
  Marriet

 6. Zefanja Vermeulen on said:

  Ik ken het verlies van een maatje die zoveel voor je betekend heeft en ook voor anderen.
  En ook al weet je dat dit fenomeen bij het leven hoort het is altijd weer vreselijk om te ervaren.
  Ik wens je heel veel sterkte komende tijd.
  Groetjes Zefanja

 7. Sophie….a star in heaven. Wat een gemis, 2 lieve coachpaarden te moeten missen in korte tijd! Heel veel sterkte Coby!

 8. Deborah Smulders on said:

  Hoi Coby,

  Dat is heftig zeg. Ik wens je heel veel sterkte.

  een warme groet, Deborah

 9. Marjorie on said:

  Lieve Coby,

  Wat een schokkend bericht. Zo verdrietig. Ik wens je veel sterkte en kracht. Maar weet dat jouw paarden je altijd zullen vergezellen, waar je ook gaat in het leven.

  Veel liefs,
  Marjorie

 10. Alma Pereboom on said:

  Lieve Coby,

  ik heb hier geen woorden voor.
  De liefdevolle kracht van deze twee wijze vrouwen zal ik nooit vergeten. Veel kracht, lieverd.

 11. Annet Lekkerkerker on said:

  Beste Coby,

  Wat verdrietig om te lezen dat je afscheid moest nemen van 2 zulke waardevolle dieren. Ik wil je kracht toewensen, een warme en hartelijke groet, Annet

 12. Lieve Coby,

  Wat een verdriet, maar te weten dat je in de laatste momenten bij haar was kan je misschien kracht geven. Nooit vergeet ik de warmte van moeder Renske. Zij zal samen met haar dochter altijd bij je zijn. Heel veel sterkte, liefs Els

 13. Annabel on said:

  Lieve Coby,
  Wat een schok dat in korte tijd deze twee fantastische paarden er niet meer zijn… Aan beide bewaar ik mooie herinneringen.
  Heel veel sterkte!!
  Liefs,
  Annabel

 14. Petra van Langevelde on said:

  Lieve Coby,

  Wat ongelooflijk verdrietig dat je je meiden zo kort op elkaar verloren bent in deze wereld, weten dat ze in een andere wereld er nog zijn maakt het niet minder verdrietig in het hier en nu.

  Ik ben heel erg dankbaar dat ik van ze heb mogen leren en vooral heb mogen zijn

  Ik wens je heel veel sterkte, licht en liefde

  Lieve groet en warme knuffel,
  Petra

 15. Petra Koopmans on said:

  Lieve Coby,

  Wat een verdrietig nieuws en wat zal je het hier moeilijk mee hebben.
  Ik leef met je mee en wens je alle kracht toe die je nodig hebt.

  Liefs en een hele dikke knuffel Petra (Friesland )

 16. Dorothea Walraven Borst on said:

  Lieve Coby,

  Ik hoorde over je verlies, wat een intens verdriet, om afscheid te moeten nemen van twee prachtige liefdevolle paarden.

  Ik ben dankbaar dat ik door jou de liefdevolle energie van deze prachtige wezens heb mogen ervaren.

  Vanuit het veld zullen ze altijd bij je zijn.

  Ik wens je heel veel licht en kracht,

  Hartegroet,
  Dorothea