Oprichting opleidingscentrum Sharga Academie

Het verheugt ons, Maatje Bon (BonSpirit) en Coby van Beets-van der Hoeff (Kifungo), dat er groeiende belangstelling is voor het ambacht “Het begeleiden van mensen met hulp van paarden”. Met onze bijzondere benadering vormt zich een groep paardencoaches die hun eigen wezen met passie inzetten, en een grondig fundament aan inzichten, kennis en vaardigheden bezitten.

Oprichting opleidingscentrum Sharga Academie

Onze samenwerking in opleidingen heeft geleid tot de vorming van een internationaal actieve Academie, van waaruit we opleidingen rond het coachen en begeleiden van mensen met hulp van paarden aanbieden.

Sharga is de naam van een district en een meer in West-Mongolië, tevens een plek waar de oerpaarden volgens de mythologie ontstonden. Rupert Isaacson schrijft:

Sharga betekent “glanzend”: de glanzende vacht van een paard.[..] Er is een legende die verklaart waarom de goede paarden hiervandaan komen. Ze zeggen dat in die bergen, daar aan de andere kant van het meer, de zuidkant, de eerste twee paarden uit de hemel naar beneden kwamen en een meertje in gingen dat daar op de bergtop ligt en ondergronds naar het grote meer hier stroomt. Die twee eerste paarden, geschapen door de goden, gingen die ondergrondse rivier in en kwamen in het Shargameer boven. Toen gingen ze het meer uit, ze plantten zich voort en stichtten hier de eerste kudde paarden. En van hieraf verspreidden de paarden zich over de rest van Mongolië en de rest van de wereld, want iedereen weet dat het paard hier uit Mongolië stamt.
– De Paardenjongen –

Het is onze droom een platform te stichten van (systemische) paardencoaches die volgens de grondbeginselen en het gedachtegoed van de Sharga-‘school’ hun vak willen uitoefenen.

Vooraankondiging

Sharga Academie lanceert een nieuwe opleiding tot Systemisch Paardencoach “Systemisch Werken met Paarden”.

We geven al de 8-daagse “Basis Opleiding tot Paardencoach (BOP)” en daar komt nu deze 10-daagse opleiding “Systemisch Werken met Paarden” bij.
Voor meer informatie klik hier.

1 Reactie

  1. Alma Pereboom on said:

    Sharga staat voor een kwalitatief hoogstaande opleiding tot coach met behulp van het paard. Deze kwaliteit vind je terug in een combinatie van veelzijdigheid en diepgang, op verschillende niveaus en gebieden. Dit geldt voor het lesmateriaal, de structuur, de inhoud van de lessen, de criteria die worden gesteld aan jouw eindopdracht en product, en de inzet, kennis en ervaring van beide opleiders. Maar nog veel belangrijker is, dat je tijdens de opleiding een eigen, persoonlijk ontwikkelingsproces doorgaat. Coby en Maatje weten een veilige sfeer te creëren, waarin je telkens weer wordt uitgenodigd je eigen onbewuste valkuilen, maskers, beperkende overtuigingen etc. aan te kijken en te doorleven. Confronterend en niet altijd makkelijk, maar wel heel erg nodig als je zelf wilt groeien. Ik ben ervan overtuigd dat je geen goede coach kunt zijn als je geen goed zicht hebt op je eigen patronen. Dank daarvoor!