Zelfbewust en Zelfsturend in Veranderingen

In een periode van grote veranderingen met forse impact (bijvoorbeeld reorganisaties, fusie´s of ontslagen), is het nodig om adequaat te kunnen blijven handelen. Maar juist in zo´n periode staat je wereld op zijn kop en is dat extra lastig. Dat slaat terug op de motivatie van medewerkers en dient zeker ook niet het bedrijfsbelang.

Doelstelling

In deze training word je je bewust van jouw afweermechanismen en hoe je weer zelf stuur kan zetten op jouw volgende (carrière) stap.

Bedoeld voor de:

medewerkers in veranderende organisaties

Je werkt in deze training aan:

Bewustwording van het effect van de grote verandering op jouw gedrag. Je krijgt zicht op wat er nodig is om op een goede en gezonde manier met de verandering om te gaan. Je voorkomt slachtoffergedrag en wordt (weer) proactief. Je zet stuur op wat jij zélf belangrijk vindt (helder maken van jouw beleid, vanuit wat jou drijft).

Raakt de volgende competenties

Autonoom, ondernemend, verantwoordelijk, ontwikkelgericht, samenwerkend, integer, besluitvaardig, coachend, flexibel.

Inhoud training

De training ´Zelfbewust & Zelfsturend in veranderingen’ ondersteunt je in het stuur in handen te nemen en te houden ook als er grote veranderingen spelen. Door aandacht te besteden aan de effecten van zo´n forse verandering op jouw functioneren én je te ondersteunen in effectief handelen ben je weer in staat om te doen wat op dat moment nodig is. Er is ruimte voor alle emoties, onzekerheden en vragen en de training biedt een ontwikkelingsgerichte aanpak om de juiste acties te bepalen én te gaan uitvoeren.

Aantal deelnemers: maximaal 9

De aanpak is maatwerk en wordt met de opdrachtgever afgestemd. Deze training wordt in-company gegeven.
Doorlooptijd: 3 – 4 maanden.