Workshop “Persoonlijk Leiderschap”

Hylkje Scheffers-Folkertsma en Coby van Beets-van der Hoeff hebben hun krachten gebundeld en werken samen in deze tweedaagse workshop. Zij ontmoeten jou, als leidinggevende of eindverantwoordelijke in een organisatie, maar vooral als mens onder de mensen.

In deze training ontmoet je een aantal medecursisten (6 tot 9 deelnemers), die actief willen werken aan een eigen vraagstuk m.b.t. hun persoonlijke ontwikkeling. Deelnemers zijn werkzaam als (ervaren) leidinggevende en eindverantwoordelijk voor hun organisatie, afdeling of project.

Veel mensen komen vroeg of laat voor de opdracht te staan om werk te maken van hun persoonlijke ontwikkeling, die hand in hand gaat met hun beroepsmatige/professionele ontwikkeling. Maar hoe doe je dat in een werkomgeving die veelal geregeerd wordt door de klok, vaste gewoontes en korte-termijn-belangen? In deze workshop stap je bewust eens uit die werkomgeving, om te werken aan de eigen ontwikkelingsvragen en de hiermee verbonden persoonlijke thema’s. Zoals bijvoorbeeld:

    • Hoe kan ik mijn leiderschap en effect dat ik heb als leidinggevende versterken, op een wijze die past bij wie ik oorspronkelijk ben?
    • Hoe kan ik mezelf en mijn echte behoeften serieuzer nemen?
    • Hoe kan ik meer mezelf zijn en mijn mensen stimuleren om datzelfde te doen?
    • Hoe kan ik in mijn werkend leven staan opdat ik meer voldoening en vervulling ervaar?

Doelstelling van deze workshop

Het oude gezegde luidt: “Verbeter de wereld, begin bij jezelf”. Je krijgt dieper inzicht in jouw functioneren en het effect hiervan op je omgeving. Je wordt begeleid om te werken (èn te leven!) vanuit jouw wezenlijke kwaliteiten. Om in je omgeving jouw invloed te vergroten. Want, één persoon kan het verschil maken in het doorbreken van vaste patronen. En ieder van ons kan soms die ene zijn.

Programma en werkwijze

De eerste dag start met een korte kennismaking. Om optimaal te kunnen werken en leren, dragen wij zorg voor een open en veilig leerklimaat. In deze workshop word je gecoacht op je eigen leervraag, in de eerste plaats door (één van) ons. Wij hanteren hierbij de methode voor Zelfsturend Leren en leggen deze methode ook uit. Dit vergroot het inzicht in het eigen leerproces en de wijze waarop je leert. Daarnaast zullen deelnemers op onderdelen elkaar coachen. Zo werk je tevens aan je vermogen als coachend leidinggevende. Deze workshop geeft in korte tijd een versnelling in ieders leerproces, mede door de trefzekere feedback m.b.v. paardencoaching. Want, gedurende de middag van de eerste dag werken we met paardencoaching. Dit geeft inzicht, zonder woorden op gevoelsniveau, in wat er bij jou als leidinggevende aan de orde is. Het paard spiegelt dit puur, zonder oordeel en in dienst van het leerproces. In de avond gaan we met elkaar in gesprek over ieders inspiratiebronnen, over echtheid, authenticiteit, over loyaliteiten en drijfveren.

De tweede dag kijken we terug op de vorige dag. Vanuit de ervaringen en inzichten werken we verder aan persoonlijk leiderschap. Ontwikkelvragen die nu aan de orde zijn, zijn veelal verbonden met je biografie, met hoe deze punten speelden in het verleden. In drietallen werk je verder aan je eigen vraagstuk. Hoe kun je in het alledaagse ervaren wanneer je krachtig bent? En wanneer juist niet? Hierbij maken we gebruik van Aikido oefeningen. We sluiten af met een persoonlijk actieplan waarin je jezelf een uitdaging stelt, om het geleerde in de praktijk te brengen, op jouw manier.

De voorbereiding

In de avond van dag 1 vragen we jullie expliciet naar jullie eigen inspiratiebronnen. Wil je hiervoor een voorwerp, een symbool meenemen, waaraan je jouw verhaal kunt koppelen?

Om deze dagen zo effectief mogelijk te maken, vragen we jullie om ons ruim van te voren een A-4-tje op te sturen met de kwestie waaraan jij in deze workshop wilt werken.

Het kan voor je leerproces nuttig zijn om iemand in je eigen werkomgeving te vragen als ‘coachmaatje’. Iemand met wie je de resultaten van deze training kunt delen en die bereid is om jou bij de implementatie van het geleerde te ondersteunen.

Praktische informatie

Stoeterij Groenestein
www.stoeterijgroenestein.nl

Meulunterseweg 92-94
(ingang Lage Veldweg 7/9)
6741 HP Lunteren

tel. 0318 462254

Overnachting

De Lunterse Boer
www.lunterseboer.nl

Boslaan 87
6741 KD Lunteren

De kosten

Deze tweedaagse training bieden wij aan voor € 1.450,00 excl. 21% BTW en incl. verblijfskosten, overnachting, lunch, diner en ontbijt.