Kifungo Opleidingen / School voor Levende Wijsheid ontwikkelingen

Hierbij kondigen wij met veel enthousiasme de nieuwe samenstelling van ons opleiders-team aan.
Dit betekent voor de leergang: Begeleiden vanuit Systemisch en Sjamanistisch perspectief met paarden en andere dieren / SWP een verschuiving. Graag informeren wij je hier verder over.

Eva van Haasteren stopt met de SWP opleiding om na vele jaren in ons team te hebben gewerkt aan de ontwikkeling van deze mooie opleiding nu meer tijd vrij te maken voor haar uitdaging in haar eigen onderneming. De huidige groep (SWP9) blijft zij samen met mij begeleiden tot en met het moment van afronden van de meesterproeven. Zij is niet vervangbaar in haar eigen stijl en bevlogenheid. Heel veel dank en het ga je goed Eva. De gastdocenten, Frank Nijkamp en Marieke van Soest, blijven in de SWP hun specifieke kennis en kunde ter aanvulling en verdieping met ons delen.

“Toen Coby, op aanwijzen van Folkert, mij vroeg om als opleider te starten heb ik deze kans meteen met beide handen aangepakt. In het begin een proces van hoe met groepsdynamiek om te gaan en in mijn eigen plek te blijven. Later werd dat mezelf neerzetten vanuit rust en op mijn eigen manier mijn kennis en kunde aan de studenten doorgeven. Ik heb van elke groep geleerd en met iedere deelnemer echt verbonden en contact gemaakt. En wat heb ik daarvan genoten! Dank jullie wel voor deze mooie ontmoetingen.
 
En nu is het moment daar en sla ik mijn vleugels uit. Ik ga verder vanuit het volle vertrouwen in mezelf, mijn praktijk en de mensen die naar mij toe komen. Lieve Coby, ik ben je diep dankbaar voor de reis die we samen hebben gemaakt. Voor het delen van je kennis op gebied van het systemisch werk met de paarden, waar je echt meesterlijk in bent. Maar bovenal voor het samen ontdekken hoe dat is ‘samen en alleen’, het spelen in de dynamiek van ‘de grote en de kleine’ en dansen in ‘bedding geven en bedding krijgen’. Het voelt hartverwarmend dat je me in liefde mijn verdere eigen weg laat gaan.” 
 
Heel veel liefs, Eva

De SWP zal dus een nieuwe samenstelling krijgen dit jaar. Naast mij, Coby, vind je Marjolijn van Dieren en Mira Opdam als vervangende opleiders. Zij zijn niet nieuw in het opleiders-team, omdat wij in andere programma’s al samenwerken. Zij zien er naar uit om de opleiders rol ook in de SWP met hun specifieke kennis en kunde ter verdieping in de opleiding in te brengen. Een verdere ontwikkeling die de naam van de School voor Levende Wijsheid recht aan doet. Hieronder stellen zij zich aan je voor.

“Mijn naam is Marjolijn van Dieren en ik ben woonachtig in Veessen. Samen met mijn man, kinderen en onze dieren wonen we op een fijne plek in de natuur. Vanaf kinds af aan ben ik bij en tussen de paarden te vinden. Op verschillende lagen heb ik samen met ze mogen werken. Tijdens het begeleiden met de paarden blijf ik me elke dag weer verwonderen. Met name de magie die iedere keer ontstaat als er mensen in de kudde komen en het veld, waar alle antwoorden te vinden zijn, wordt geopend.

In 2014 had ik de eerste ontmoeting met Coby en haar kudde paarden. Ik was direct ‘aan’geraakt en wist dat dit mijn levenspad zou zijn. Door het paard Gerarda van Coby werd er letterlijk een nieuwe dimensie in mij geopend. Ik heb een vol ‘ja’ tegen mezelf gezegd en ben de SWP gaan volgen bij Coby. Vanaf het eerste moment kreeg ik klanten, is mijn plek ontstaan en zijn de paarden naar me toe gekomen.

Na vijf jaar zelfstandig gewerkt te hebben, zijn Coby en ik gestart met onze samenwerking met het programma “Jouw Levensreis met de paarden.” Hier hebben onze paarden Jasper en Gerarda zeker een rol in gespeeld.

Dan is nu het moment om onze krachten samen te bundelen om de SWP verder uit te dragen. Zodat we de paarden een stem mogen geven en de deelnemers mogen leren om vanuit hun eigenheid in het veld te staan. Vanuit deze kracht kunnen er nog meer mensen en kinderen helen.

Voor mij is deze opleiding levens veranderend geweest en van grote invloed hoe ik mijn leven invul. Hier ben ik Coby en haar kudde dankbaar voor.”

Marjolijn van Dieren.

“Mijn naam is Mira Opdam, geboren en getogen in Twente als enige dochter van een Twentse vader en een Indische moeder. Ik heb me als kind al, zoals ik nu weet, op zielsniveau, verbonden gevoeld met mens en dier. Mijn fascinatie was én is dat ik altijd wil weten en voelen wat er schuilgaat achter het masker van uiterlijk gedrag. In mijn hele professionele carrière heeft de ontwikkeling van mensen centraal gestaan. De wens om mensen echt in hun kracht te zetten, vanuit wie ze werkelijk zijn, heeft mij lange tijd in het bedrijfsleven gehouden. Na twintig jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven besloot ik in 2011 mijn werk als coach/begeleider voort te zetten in zelfstandige vorm. De afgelopen 12 jaar heb ik, naast mijn werk, verschillende coachingsopleidingen afgerond. Vanuit daar bleef de wens bestaan om meer ervaringsgericht, intuïtief en energetisch te werken. Vanuit deze wens ben ik een aantal jaren geleden bij Kifungo, Coby en de SWP terecht gekomen.

Deze opleiding, de paarden en Coby hebben een laag in mij geopend die ik niet begreep, maar meteen voelbaar was vanaf dag 1. Deze opleiding heeft mijn pad opnieuw diep verbonden met dat van de paarden. Mijn missie is om mensen te laten ervaren hoe het is om een levenspad te gaan waar het hart opengaat en het hoofd het niet hoeft te weten. Daarmee openen ze de poort naar volledige potentie. Ik kan me inmiddels niet meer anders voorstellen dan dit samen te mogen doen met mijn eigen paarden. Het werken met de paarden blijft voor mij telkens weer magisch. Samen met hen bewegen op een laag waar werkelijke transformatie plaatsvindt.
In een aantal groepstrajecten werk ik al geruime tijd met veel liefde samen met Coby. Ook hebben we afgelopen jaar besloten samen een programma ‘Teamcoach met paarden’ te starten. Een uniek programma dat volop in ontwikkeling is.

Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging: samen de SWP volop voortzetten. Coby noemt het werken met de paarden al jaren de School voor levende wijsheid. Prachtig woorden die alles omvatten. In mijn toekomstige rol als opleider wil ik niets liever dan zoveel mogelijk deze levende wijsheid, van paarden en mensen, nog verder in ontwikkeling brengen. Zo wil ik de paarden steeds meer de plek geven in de wereld die ze verdienen: als helers van de ziel. Dit is een samenwerking waar ik ongelooflijk veel zin in heb en heel dankbaar voor ben!”

Mira Opdam

Comments are closed.