Paardencoaching door een bijna gecertificeerde coach!

Op 13 december 2013 is de meesterproef en laatste dag van de opleiding BOP3.

Wat houdt zo’n opleiding tot paardencoach nu eigenlijk in? Lees hieronder het verslag van gastcliënt Peter.


Ik ben 22 november 2013 uitgenodigd voor een coaching door een coach in opleiding tot paardencoach bij Kifungo van Coby van Beets-van der Hoeff. Het begon met een vraag. Mijn vraag was dat ik er achter wou komen wat ik nou precies wil. De coach vroeg mij om een plek in te nemen in de bak. Vervolgens kwam Gerarda, het paard, naar mij toe om mij te onderzoeken. Het begon eerst met heling, het paard kwam tegenover mij staan met het hoofd naar beneden bij mijn buik en haar been schuin naar beneden. De coach vroeg waarom ik niet wist wat ik wil en wat hiermee te maken kan hebben. Er gebeurde niet veel en er werd mij gevraagd om rondjes te lopen en Gerarda mee te krijgen. Gerarda bleef stijf staan en ik moest alleen rondjes gaan lopen. Ik moest een beeld in mijn hoofd krijgen van iets wat ik echt wil. Dit lukte eerst niet maar op een gegeven moment kreeg ik een mooi beeld in mijn hoofd. Zodra ik dit beeld helder had kwam Gerarda achter mij aanlopen en ik voelde dat ik er echt voor moest gaan. Vervolgens stond Gerarda met haar achterkant voor mij en deed stappen achteruit naar mij toe en werd mij gevraagd om mijn ogen te sluiten. Hier kreeg ik energie van het paard in de onderste twee chakra’s, vitale/levensenergie en creatieve/seksuele energie (volgens de coach). Dat betekende volgens de coach dat ik geholpen werd door het paard om ergens voor te gaan staan en dat ik iets in de wereld kan zetten. Op een gegeven moment begonnen er vogels te fluiten dit werden er steeds meer en het werd steeds luider het klonk als muziek. Mijn beeld wat ik daarvoor had heeft ook te maken met muziek. Toen ik vervolgens mijn ogen weer open deed voelde ik een ontlading en zat ik vol nieuwe energie en inzichten. Ik weet nu precies wat ik wil en dat ik niet altijd hoef te voldoen aan verwachtingen van anderen, maar mijn eigen pad moet gaan en doen wat ik echt wil.

– Peter, 21 jaar.


Ben je nieuwsgierig naar hoe jij dit kan leren? Lees hierover meer op Kifungo opleidingen.

Comments are closed.